Marnix van Rijn is in 1977 geboren in Eindhoven. Zijn jeugd brengt hij grotendeels door op het hockeyveld. Zijn talent voor de sport maakt dat hij reeds op 16-jarige leeftijd debuteert in de hoogste landelijke competitie bij het eerste team van MHC Oranje Zwart. Eveneens komt hij uit voor het Nederlands elftal.

Parallel aan zijn sportieve carrière doorloopt hij succesvol zijn Bouwkunde opleiding aan de Technische Universiteit Eindhoven waar hij in 2006 bij de vakgroep Architectonisch Ontwerpen afstudeert op de vormgeving van een inlandknooppunt. Kort na het afronden van zijn opleiding start Marnix van Rijn als technisch tekenaar bij architectenbureau Jan van de Burg, waar hij zich toelegt op bouwkundig detailleren en het verbreden van zijn materialenkennis. Na het leggen van deze bouwtechnische basis, neemt hij een jaar later een nieuwe uitdaging aan wanneer hij gevraagd wordt te komen werken voor architecten- en ingenieursbureau Arec. Naast zijn functie als architect houdt Marnix van Rijn zich binnen dit bureau bezig met projectmanagement.

Het is in deze periode dat Marnix van Rijn door aanhoudende blessures zijn actieve hockeycarrière op 30-jarige leeftijd moet beëindigen. Uit passie voor de sport vervolgt hij zijn carrière in de functie van hoofdcoach, waar hij vijf jaar lang zijn kennis en ervaring overbrengt op jongere generaties.

Met zijn opgedane werkervaring bij een tweetal werkgevers besluit Marnix van Rijn zijn lang gekoesterde droom te verwezenlijken en start in 2010 zijn eigen architectenbureau. De projecten in deze eerste jaren zijn zowel inhoudelijk als wat betreft schaalniveau zeer divers te noemen. Kenmerkend in het werk van Marnix van Rijn is zijn integere omgang met de ontwerpopgave, opdrachtgever en uitvoerende partijen. De waarde van deze samenwerking vormt de basis tot het tot stand komen van zeer zorgvuldig uitgewerkte architectuur. Naast functionaliteit en het streven naar tijdloze schoonheid hebben met name een de oriëntatie van ruimten op hun omgeving en optimale lichttoetreding bijzondere aandacht in zijn werk.